Igazi Kunság

 

Barcza Gábor – Cibakháza

 

A történet 2014-re nyúlik vissza, amikor ökológiai szőlőtermesztésbe kezdett. Az elmúlt pár év alatt megtapasztalta, hogyan, milyen módszerrel kerülheti el a kemikáliák felesleges alkalmazását és azt is, pontosan mikor, hány órakor érdemes a különböző szőlőket szüretelni, hogy a lehető legkedvezőbb savtartalmat érje el. Borait kézműves módszerrel palackozza. A közel négy hektár területen termeszt szőlőt és készít hagyományos borokat Kékfrankosból, Turánból, Irsai Olivérből, Cserszegi Fűszeresből, illetve Kadarkából. Azt mondja, szeretne még több, a vidékre jellemző szőlőt telepíteni. A nemrégen felfedezte a Fekete kesely nevű szőlőfajtát, most szaporítja, hogy a későbbiekben ebből is bort lehessen készíteni – talán az országban egyedüliként.

#tiszaföldvár #cibakháza