www.bor.hu

Tisztelt Borászat!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az év elején elindított www.bor.hu mostanra havi több ezer látogatót vonzó weboldallá nőtte ki magát, és nem csak a borkedvelőknek, bor iránt érdeklődőknek nyújt információkat, letölthető képeket-dokumentumokat, aktuális híreket, de a (bor)turisták számára is olyan platformot jelent, ahol megtervezhetik borvidéki kirándulásukat, kiválaszthatják a meglátogatni tervezett borászatokat.

A Borászok & Borászatok menüpont alatt szereplő Borászatkereső (mely itt elérhető) minden HNT-tag borászat számára ingyenes, kötelezettségektől mentes megjelenési lehetőséget biztosít egy olyan adatbázisban, amelyben a látogató a borászat szolgáltatásai, készített borai és egyéb kritériumok mentén tud szűrni. Mostanra több mint 160 hazai borászat élt ezzel a lehetőséggel, de továbbra is várjuk a pincészetek jelentkezését, regisztrációját.

Tájékoztatjuk egyben, hogy soron következő nyomtatványaink, a nyár folyamán elkészülő borrégiós turisztikai térképekre csak azon pincészetek kerülnek majd feltüntetésre, akik elérhetők a bor.hu weboldalon. A 6 borrégiós térképet kora ősszel nyomtatjuk, azonban a szerkesztés miatt csak azok a borászatok kerülhetnek fel ezen nyomtatványokra felsorolásszerűen, ajánlott helyszínként, amelyek 2020. július 15-ig lezárták regisztrációjukat és szerepelnek a www.bor.hu oldalon. Természetesen a térképen való megjelenés is térítésmentes, a további részleteket a regisztrált borászatok felé közvetlenül küldjük meg.

Regisztráció a bor.hu weboldalra: https://regisztracio.bor.hu/welcome

/Szeretnénk jelezni, hogy a nyomtatványainkban való megjelenés természetesen opcionális, így amennyiben vendégfogadással nem foglalkoznak, ezt a regisztrációs adatlapon jelezhetik és ahogy számos pincészet esetén, az alapadatoknál feltüntetésre kerül (és bármikor módosítható) lesz a „Pincészetünk jelenleg nem fogad vendégeket” felirat. A leporellón való megjelenés igényéről is egyeztetni fogunk minden esetben./

Célunk, hogy borvidékeink minél több termelővel legyenek képviselve a bor.hu weboldalon, átfogó képet adhassunk a hazai borászatokról, nemcsak a borral foglalkozó kereskedők, borvásárlók, de a potenciális vendégek, borturisták számára is, ezért az oldalon látható tartalmakat tovább bővítjük, fejlesztjük a következő hónapokban is. A külföldi közönséget pedig a weboldal hamarosan induló angol nyelvű verziójával tervezzük elérni, így a kitöltendő adatlapon két nyelven, magyarul és angolul várjuk bemutatkozásukat.

Felmerülő kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésére, minden megkeresést egyénileg kezelve, minden segítséget megadva, hogy a sikeres regisztrációt követően borászatát, pincészetét a www.bor.hu oldalon keresztül is minél többen elérjék.

Bízva a jó együttműködésben,

üdvözlettel: SZŰCS-BALÁS VERA és GÁL ZSOMBOR , MAGYAR TURISZTIKAI ÜGYNÖKSÉG