SZERKEZETÁTALAKÍTÁSI TÁMOGATÁS

A szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatására az egyéni tervek benyújtási időszaka – a HNT információi szerint – várhatóan november hónapban nyílik meg. A szőlőültetvények korszerűsítését szolgáló támogatásra a 2020-2023 közötti időszakban várhatóan 16 milliárd forint áll rendelkezésre. A támogatás intenzitása a támogatható költségek 40-75 százaléka között fog változni.

A benyújtási időszak közeledtével az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

  • 2020. évtől kizárólag elektronikus ügyintézés működik, ezért az Ügyfélkapuval nem rendelkező, pályázni kívánó termelőknek Ügyfélkapu regisztrációt kell kérnie a Kormányhivatalnál – melyhez általában előzetes időpontfoglalás szükséges.

  • Lehetőség van arra, hogy a pályázó meghatalmazotton keresztül nyújtsa be az egyéni tervét, valamint intézze az eljáráshoz kapcsolódó ügyeit, ehhez azonban csak olyan meghatalmazás használható, amely megfelel a jogszabályban előírtnak.

  • A támogatási kérelem részét képező újratelepítési engedélyek kiadása a területileg illetékes hegybírói irodákban 3-4 munkanapot vesz igénybe.

  • A kivágási műveletet az egyéni terv benyújtását követően kezdjék meg.

  • A hegybírók a termelő helyetti ügyintézésre, az egyéni terv vagy a kifizetési kérelem benyújtására nem kérhetők fel.