2022. évi kitüntetettek

Az államalapítás és az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából

Dr. Nagy István miniszter, az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta Kovács László, a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának nyugalmazott titkára részére, a Kunsági borvidék fejlesztése, a kunsági borok imázsának kialakítása, ismertségük és elismertségük növelése érdekében végzett áldozatos munkájáért.

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Baráti Péter, az Arany Kapu Borászati Melléktermék-feldolgozó Zrt. nyugalmazott szaktanácsadó mérnöke részére, a szeszesital és a pálinka ágazat technológiai és szabályozási területén elért eredményeiért.

Dr. Nagy István miniszter, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta Szőke Sándor, a Halasi Borászati Kft. ügyvezető igazgatója részére, gyakorló borászként elért eredményeiért, valamint a Kunsági borvidék szakmai munkájának koordinálásáért.

Dr. Nagy István miniszter, Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Sághi Tamás, a Mathiász János Hegyközség nyugalmazott hegybírója részére, a helyi szőlőtermelők és borászok szakmai munkájának eredményes támogatásáért.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta Dr. Kerényi Zoltán vegyészmérnök, a Budapesti Corvinus Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének nyugalmazott igazgatója részére, a borászat és az élelmiszerbiztonság területén végzett több mint négy évtizedes, kiemelkedő kutatói-oktatói, illetve szakírói munkája elismeréseként.