Túligénylés a borászati pályázaton

A „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatására” című kiírásra a pályázatokat tavaly szeptember 12-től lehet beadni. A versenyképesség javítását és az energiahatékonyság növelését szolgáló beruházásokra ötvenszázalékos vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a nyertes pályázók. (Budapesten és Pest megyében – mivel nem konvergencia régió – negyvenszázalékos vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni.) A mostani uniós költségvetési ciklusban a Vidékfejlesztési Program keretében eredetileg az ágazat támogatására húszmilliárd forintot irányoztak elő, ám a szakmai szervezetekkel történt konzultációt követően – a nagy igény miatt – a Miniszterelnökség az összeget megduplázta.

A meghirdetett pályázati keretösszeg negyvenmilliárd forint. A borászatok már negyvenkétmilliárd forint értékben pályáztak beruházásokra. Jelenleg a kiírás negyedik szakaszában járunk. Az ötödik szakasz március 13-án nyílik, de a beérkezett igénylések összege alapján az Irányító Hatóság a felhívás felfüggesztéséről is dönthet.

программы мониторингаимидж турфирмырабочаяВолодимир Швед Львівwww.spark-interfax.ruпромышленный центробежный насосгидроаккумулятор elbipnivmatПавелко Андрей Васильевич