ÚJ SZABÁLYOK A SZŐLŐÉRTÉKESÍTÉSBEN

A 2017. évi szüretben új szabályok szerint történhet csak a borszőlő értékesítése és vásárlása Magyarországon – jelentette be a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). Az intézkedés minden hegyközségi tagra és felvásárlóra nézve kötelező. A szakmaközi intézkedés célja az uniós szabályoknak megfelelő szabványos szerződésminták kidolgozásával és bevezetésével az, hogy a szőlőtermelők és a felvásárlók közötti kapcsolat országos szinten rendeződjön.
A termelőkkel, a felvásárlókkal és a szaktárcával lefolytatott egyeztetést követően újabb szakmaközi szabályok léptek életbe július közepétől. Azoknak a szőlőtermelőknek, borászatoknak és felvásárlóknak, akik 10 tonna feletti mennyiségben állítanak elő vagy vásárolnak fel borszőlőt, a szakmaközi intézkedés szerint az alábbi három módon kell az árat meghatározniuk: szerződésben, nyilvános árajánlatban, vagy képlet alapján.

Tovább>http://hnt.hu/uj-szabalyok-a-szoloertekesitesben/

Володимир Шведru seopult отзывыbest personal finance app 2016oraboteженские спортивныесайт испанского визового центра в москвепереобход яндекс вебмастерпаркетная доска ценыдепутат лобановский