NÉBIH FELHÍVÁS

A NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság 2020. március 16. napjától,  a koronavírus által okozott helyzetre tekintettel, határozatlan ideig az alábbi rendkívüli intézkedések bevezetéséről döntött.

1. A borászati termékek forgalomba hozatalával kapcsolatos laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez szükséges minták leadására szolgáló mintaátvételi hely nyitvatartási ideje az alábbiak szerint módosul:

  • hétfőtől csütörtökig: 8:00-14:00 óráig

  • péntek: 8:00-12:00 óráig

2. A minták leadásával egyidejűleg történő fizetés KIZÁRÓLAG BANKKÁRTYÁVAL történhet!

3. A minta leadása során EGYSZERRE EGY ÜGYFÉL tartózkodhat a leadásra szolgáló hivatali helyiségben.

4. A leadott minták megfelelőségéről, a minta leadása során kapott négyjegyű forgalomba hozatali engedély azonosító segítségével, a NÉBIH Navigátor nevű alkalmazáson keresztül győződhetnek meg. Amennyiben a kapott négyjegyű azonosító megtalálható a fenti alkalmazásban mint érvényes engedély, az adott termék forgalomba hozatala engedélyezésre került. Az alkalmazásban feltüntetjük a mért tényleges alkoholtartalom értéket is a bortétel megnevezése mellett. Az engedélyezési eljárás során készült laboratóriumi jegyzőkönyv és határozat továbbítása jelenleg szünetel.

Az applikációt androidos telefonra az alábbi link segítségével töltheti le: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.nebih.playstore.launcher

Külön szükséges továbbá az ADATBÁZISOK modul letöltése is:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.nebih.playstore.launcher.modules.database