Tisztelt Hegyközségi Tagok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 6.) Kormány rendelet előírásai figyelembevételével az ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint változik:

  • A hegyközségi irodákban az ügyintézés előzetes bejelentkezés alapján történik. A jogszabályi előírás szerint ugyanis a hegybírók az irodai jelenléthez kötött munkájukat alapvetően távmunkában végzik. A hegybírók e-mail-es és telefonos elérhetőségei a www.hnt.hu/szervezet/ oldalon találhatók.
  • A hegyközségi irodában a maszk használat mindenki számára (hegybíró, adminisztrátor, hegyközségi tag) kötelező. Az irodában ügyintézőnként (adminisztrátor, hegybíró) csak 1 hegyközségi tag tartózkodhat amennyiben a 1,5 méteres távolságtartás biztosított.
  • A hegybírói ügyintézés megkezdése előtt kérjük, hogy telefonon egyeztessenek időpontot és a szükséges igazolások, engedélyek, származási bizonyítványok kérelmeit emailen, vagy E-papír (epapir.gov.hu) formájában előzetesen szíveskedjenek megküldeni a hegybíró kollégák részére.
  • A hegybíró kollégák a dokumentum átvételére előre egyeztetett időpontban fogadják a hegyközségi tagokat a hegyközségi irodában, vagy alternatív átvételi lehetőséget (pl.: postai, vagy lakhelyen történő személyes átvétel) biztosítanak.

2021. március 16-án kedden a hegybírók és a HNT munkatársai számára közigazgatási szünetet rendelt el a főtitkár.