Igazi Kunság

 

Polyák Borászat - Szent Vince Pincészet - Kunszállás rövid múltjának ellenére sorra gyűjti be az arany- és ezüst érmeket rozé- és fehérboraival a magyar borversenyeken, legyen az helybéli, vagy országos megmérettetés.

2020-ban másodjára választották a borászat egyik különlegességét Kecskemét Város Borának, melynek köszönhetően a város egy évig adhatja ajándékba a hozzájuk látogatóknak. Ezt a díjat először 2015-ben sikerült elnyerniük, szintén az egyik fehérborukkal az Ottonel muskotállyal. Nem mehetünk el szó nélkül Pinot noir rozéjuk mellett sem, amely Champion Díjat (abszolút aranyérem) nyert el idén a Szent Vince Borrend zászlósbora választásának versenyén. A Polyák Borászat kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a sikeres hazai borait a lehető legszélesebb körbe eljuttassa a bor szerelmeseinek.

2021-es terveik között szerepel, hogy minél több helyen találkozhassanak a vásárlók boraikkal, legyen szó kis- és nagykereskedelmi értékesítésről vagy online vásárlásról. Számos közösségi esemény szerveznek boraik és a borászat megismerése céljából, ahol vezetett borkóstolóval és közös beszélgetések alkalmával mutatják be az alföldi bor készítését.