NAK Piaci és Árinformációk, 3. hét

Tovább Tovább

Amennyiben egyszerű kattintással nem indulna el a link, próbálja meg a Ctrl-gomb egyidejű lenyomásával. Az aktuális példányok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapjáról is letölthetők. A kiadványok tartalomjegyzékéből az egyes fejezetek azok címére kattintva is elérhetők.

A közbeszerzési kötelezettségek enyhítése

 

A közbeszerzésről szóló törvény törvény november 29-én hatályba lépett módosítása jelentős mértékben könnyített az egyes VP támogatási konstrukciók esetében alkalmazandó közbeszerzési kötelezettségeken. Lényeges, hogy a módosítás a fennálló támogatási jogviszony esetében is alkalmazható a még fel nem használt támogatás tekintetében, ha az elindított közbeszerzésnél az ajánlattételi határidő még nem telt le! (Azaz a támogatási összegtől függően azok is mentesülhetnek a közbeszerzési kötelezettség alól, akik már hatályos támogatói okirattal rendelkeznek, ha a közbeszerzési eljárás lefolytatását még nem kezdték meg, vagy a Kbt. lehetővé teszi számukra a közbeszerzéstől való visszalépést.)

Forrás: www.palyazat.gov.hu

 

Qn Borklaszter a Kunsági borvidéken

A Kunsági borvidék szőlő- és bortermelőinek integrációjáról készült tanulmány letölthető itt>

projekt javaslat,

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 melléklet,

2018. december 12-i előadás anyaga

integráció, tájékoztató

 

Tisztelt Hegyközségi Tagok!

A Magyar Közlöny 2018. december 6-án este közölt számában megjelent 35/2018 AM rendelet. Ennek értelmében a szőlő származási bizonyítvány átváltása bor származási bizonyítványra a szüretet követő év január 15-ére módosult. A seprős újbor származási bizonyítványt a pince helye szerint illetékes hegybírónál kell továbbra is kezdeményezni.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy nem változott az a szabály sem, hogy a november 30-át követően szüretelt szőlő származási bizonyítványát (pl.: késői szüret, jégbor) a szüretet követő 8 napon belül kell kérelmezni. E szőlőkből készült bor és a Tokaji borkülönlegességek első borszármazási bizonyítványát 2019. március 31-ig kell kérelmezni.

Üdvözlettel: Dr. Brazsil Dávid főtitkár