NAK Piaci és Árinformációk, 3. hét

Amennyiben egyszerű kattintással nem indulna el a link, próbálja meg a Ctrl-gomb egyidejű lenyomásával. Az aktuális példányok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapjáról is letölthetők. A kiadványok tartalomjegyzékéből az egyes fejezetek azok címére kattintva is elérhetők.

NAK Portál NAK Nonprofit NAK biztosítások BirtOKOS mobil Növényvédelmi portál Őstermelői adatok EKÁER NAK Piackereső A NAK által nyilvántartott aktív szaktanácsadók Gazdálkodási Napló


Facebook LinkedIn YouTube YouTube

Felhívás, XXV. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny

 

Nevezni lehet Kadarka (fehér, rose, siller, vörös) borral és/vagy Kadarka felhasználásával készült cuvée-vel.

A nevezési lapot kérjük megküldeni:

  • levélben az István Borház Kft. 6200 Kiskőrös, Izsáki út 10. címre,

  • faxon a 06-78-311-748 számon

  • e-mailben az istvanborhaz@koroskabel.hu címen

Nevezési határi: 2020. március 08.

Minta mennyige nevezett boronként 4 darab 0,75 literes palack.

Mintaátvétel: István Borház Kft, Kiskőrös, Izsáki út 10. 2020. március 9-ig 8-17 óra között, valamint az Egri, Szekszárdi és Villányi Hegyközségeknél űgyfélfogadási időben.

Letölthető: felhívás, nevezési lap


 

A 2019. Év Bortermelője díj nyertese

2019. december 5-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. A Magyar Bor Akadémia által gondozott

Év Bortermelője Magyarországon” cím

nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

A díjért versengők közül, a jelölés során a hat legtöbb szavazatot kapott borász (ABC sorrendben):

Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)

Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)

Günzer Tamás (Villányi borvidék)

Koch Csaba (Hajós-Bajai borvidék)

Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)

Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék)

Tovább...

http://www.magyarborakademia.hu/vbortermelojeagyoztes_101

Tisztelt Szőlőtermelők, Tisztelt Borászok !

Tapasztalatom szerint az ágazatban tevékenykedők nem munkaként, hanem hivatásként tekintenek a borkészítésre. A magyar szőlőtermelők és borkészítők tisztában vannak vele: a jó bor meghálálja a rá fordított időt és törődést. Agrárminiszterként pedig úgy hiszem, a tárcának is ugyanilyen gondoskodó figyelemmel kell vizsgálnia és támogatnia a borágazatot. Ebben a szemléletben dolgoztunk az elmúlt egy évben, ami Önöknek hála rendkívül sikeresen zárhatunk.

A Vidékfejlesztési Program keretében eddig 35 milliárd forint beruházási támogatást ítéltünk meg a borászatok számára. Az Agrárminisztérium idén januárban megnyílt újabb, mintegy 50 milliárd forintos keretösszegű, élelmiszer-feldolgozást támogató felhívásán belül 10 milliárd forintot különítettünk el a borászati üzemek fejlesztésére.

Biztos vagyok benne, hogy a következő években meghatározó lesz a magyar borok értékesítését célzó 3,5 milliárd forint forráskeretű promóciós támogatási program is, amely segíteni fogja a magyar borok hírnevének öregbítését és népszerűsítését Magyarországon és külföldön egyaránt.

Tudom, hogy egy nehéz és dolgos évet zárunk most, de nem kételkedem a magyar szőlőtermelők és borászok szakértelmében és lelkesedésében. Úgy gondolom, 2019 még közelebb hozott minket egymáshoz és hozzáállásunk, munkaszeretetünk előrébb vitt minket a közösen kijelölt utunkon.

Nagyon köszönöm, hogy egész évben számíthattam Önökre és kívánom, hogy 2020-ban újabb sikereket könyvelhessünk el.

 

Dr. Nagy István

21. Miklós Napi Borverseny

360 rozé bort kilenc bizottságban értékeltek Kunszentmiklóson a hagyományos, Miklós Napi Borversenyen.

Az arany és ezüst érmes borok listája letölthető itt>

Tovább: www.rozebor.hu