KÖZZÉTÉTEL
- Részletek
- Megjelent: 2014. február 10. hétfő, 13:08
- Találatok: 21269
A Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa a rendtartását az 1994. évi CII. tv. 46. §. (1.) bekezdés b) pontja szerint a Hegyközségi Tanács 1996. szeptember 13-i ülésén határozta meg ideiglenes jelleggel. A Hegyközségi Tanács 1998. május 28-án tartott ülése az 1997. évi CXXI. és CXXII. számú törvényekben foglaltak szerint kiegészítette, majd a 2004. évi XVIII. tv. és a 2012. évi CCXIX. tv. alapján többször módosította, azokkal, valamint a 2013. november 28-i küldöttgyűlésen elfogadott módosításokkal együtt egységes szerkezetbe foglalta.
A rendtartás és mellékletei letölthetők a http://www.kunsagiborvidek.hu/index.php/kunsagi-borvidek
A rendtartással kapcsolatos észrevételeket a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre elektronikus levélben, vagy postán a hegyközségi tanács címére (Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa, 6000. Kecskemét, Szent István krt. 19/a) levélben, vagy faxon a +3676/512-422 számra levélben tehetik meg.
A rendtartás a közzétételt követő harmincadik napon lép hatályba.
Átadták az Év Bortermelője díjat Gálné Dignisz Évának
- Részletek
- Megjelent: 2014. február 10. hétfő, 08:08
- Találatok: 20855
Budapesten, 2014. február 2-án a Corinthia Hotelben rendezett ünnepi gálaebéden és díjkiosztón vette át Gálné Dignisz Éva Az Év Bortermelője Magyarországon címet. Az elismeréssel először tüntettek ki női borászt. A Magyar Bor Akadémia által rendezett ceremónián díszvendégként részt vett Áder János köztársaság elnök is.
Kattintson a részletekért! http://boraszportal.hu/hirszuret/20140202/atadtak-az-ev-bortermeloje-dijat-galne-dignisz-evanak
Halasi Borászati Kft- Saint Michel
- Részletek
- Megjelent: 2014. január 15. szerda, 10:15
- Találatok: 12557
A szén-dioxid hozzáadásával készült gyöngyöző bor apró buborékai kristályos megjelenést kölcsönöznek a korszerű tecnológiával palackba került különleges nedünek. A válogatott fehérborfajtákból összeállított házasítás, a kialakult savösszetétel, és magas maradékcukor-tartalom tökéletesen harmonizál a szalmasárga színű italnak.
Fogyasztását 8-10°C-on ajánljuk előételek, illetve könnyedd ételek kísérőjének.
Honlap:http://www.halasibor.hu/
Izsáki gazda az ászborászok között
- Részletek
- Megjelent: 2013. december 16. hétfő, 10:02
- Találatok: 22325
Varga Árpád léphetett kilencedikként az ászborászokat felvonultató Balassi Kard Borpáholy tagjainak sorába, s erről az oklevelet pénteken – december 13-án – este vehette át Izsákon, ünnepi rendezvényen.
A kunsági település pinceéttermében Varga Árpádnak a most elkészült díszoklevelet az újborbemutató vacsora keretében Oreskó Imre, az Arany sárfehér Bor- és Pezsgőrend alapító nagymestere nyújtotta át. A nagymester gratulált az idei, Izsákon kora ősszel megrendezett Balassi-kard borseregszemle győztesének, és kérte, továbbra is a megszerzett lendülettel védje és terjessze a térség szőlőfajtájának hírnevét.
Polyák Borászat- Kunszállási Kékfrankos rose
- Részletek
- Megjelent: 2013. december 16. hétfő, 09:42
- Találatok: 12698
Honlap: http://polyakboraszat.hu/
Vörös és Rozé Borok Országkóstoló
- Részletek
- Megjelent: 2013. december 12. csütörtök, 10:27
- Találatok: 22109
2013. november 15-én elindult a Vörös és Rozé Borok Országkóstolóra történő jelentkezés.
A minták leadása 2013. december 20-én 12 óráig a NÉBIH BAII Budaörsi úti telephelyén lehetséges.
A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető innen>
tovább: http://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/obi/aktualitasok/orszagkostolovorosroze.html vagy a
http://boraszat.kormany.hu/indul-a-voros-es-roze-borok-orszagkostoloja
Gál Szőlőbirtok és Pincészet - Gál Cserszegi fűszeres
- Részletek
- Megjelent: 2013. december 09. hétfő, 10:02
- Találatok: 12719
Bor neve |
Gál Cserszegi fűszeres |
Rövid leírás |
A bor a szőlőfajtára jellemző, bodzavirágra emlékeztető illatú, fűszeres zamatú, lendületes savtartalmú, reduktív fehérbor. Fogyasztását 8-10 °C-on ajánljuk. |
Évjárat |
2012 |
Feldolgozási mód |
reduktív technológia, irányított erjesztés |
Minőségi besorolás (FN, OFJ, OEM) |
OEM |
Régió, borvidék, dűlő |
Duna Borrégió Kunsági Borvidék, Szigetszentmárton |
Díjak |
Vinalies Internationales 2013 Paris Nemzetközi Borverseny ezüstérem, XIX. Szegedi Borfesztivál Borversenye 2013 aranyérem és a „XIX. Szegedi Borfesztivál legszebb fehérbora” díj, Kunsági Borverseny 2013 aranyérem, Nemzeti Borkiválóság Program 2013 Fehér Borkiválóság minősítés
|
Megjelent a DunaBor Magazin 6. száma.
- Részletek
- Megjelent: 2013. december 04. szerda, 10:50
- Találatok: 20363
http://www.kunsagiborvidek.hu/index.php/dunabor-magazin/dunabor-magazin
Szentpéteri Borpince- Rajnai rizling
- Részletek
- Megjelent: 2013. december 03. kedd, 08:46
- Találatok: 12751
Rajnai rizling késői szüret 2012: száraz fehér
November 19.-én Erzsébet napon szüretelődött, töppedt, mazsolás szemű szőlőből.
A reduktív technológiával készült késői szüret magában hordozza a fajta jellegzetes, friss,
virágos, citrusos, keserűmandulás illat- és íz jegyeit. Emellett meghatározó birsalma, aszalt gyümölcsök és mézes karakter dominál, amit a 4 hónapos 500 l-es enyhén pörkölt tölgyfahordós érlelés során vanillia, karamell és marcipán egészít ki egy kerek egésszé.
Nagytestű, komplex fehérbor, lekerekedett harmonikus savakkal, 3,2 g/l cukortartalommal.
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C
Ajánljuk: Libamájhoz, Vadakból készült sültekhez, desszertekhez vagy akár önmagában
2013 Mundus Vini borversenyen aranyérmes helyezést ért el.
https://www.meiningers-weinsuche.com/de/search/site?page=32&f[0]=im_field_tasting%3A334022
Honlap: http://www.szentpeteriborpince.hu
Gedeon Birtok Kft.- Cserszegi fűszeres
- Részletek
- Megjelent: 2013. december 02. hétfő, 10:51
- Találatok: 12925
Átadták a Bács-Kiskun Megyei Príma-díjakat
- Részletek
- Megjelent: 2013. december 02. hétfő, 08:46
- Találatok: 20443
A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005 óta, évről évre nagy érdeklődés mellett adja át a Megyei Príma Díjakat. Az idei díjazottak a november 28-án, az esti gálaesten, a kecskeméti Sheraton Hotelben vehették át az elismeréseket. A legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjat vehetett át: dr. Hajdu Edit Mária szőlőnemesítő, növény genetikus szakmérnök, Kecskemét, Magyar tudomány kategória.
tovább> http://www.kunsagiborvidek.hu/index.php/2-uncategorised/368-2013-evi-megyei-prima-dij-jeloltjei
Kunvin Kft.- Silenos
- Részletek
- Megjelent: 2013. november 22. péntek, 08:47
- Találatok: 13171
Rajnai Rizling szőlőből készült édes minőségi jégbor. Fagyottan szüretelt és feldolgozott szőlő mézédes mustjából készült. A szőlő víztartalmát jégkristályok formájában eltávolítva, a jégborban kiemelkedően magas arányban marad vissza a természetes cukortartalom. A borostyánszínbe hajló nedű harmóniáját a tölgyfahordós érlelés teszi teljessé, melynek köszönhetően a borban koncentráltan fedezhetők fel mazsolára, dióra és mandulára emlékeztető illat- és zamatanyagok.
Honlap: http://kunvin.hu/start.php
borkiválósági kiadvány - fehér borok
- Részletek
- Megjelent: 2013. november 20. szerda, 08:20
- Találatok: 18759
Exkluzív kiadvánnyal startolt a Vidékfejlesztési Minisztérium, amelyben bemutatja, hogy 2013. év végén, hogy állunk országosan fehér borok tekintetében. Az állami portfolió a termelők piacra jutását segíti, a decemberben megjelenő angol nyelvű változatával a külpiacokat is megcélozza. A kiadvány 15.000 példányban, angol és magyar nyelven az érdeklődők számára ingyenesen elérhető.
Kiadvány a fehér borkiválóságokról
- Részletek
- Megjelent: 2013. november 12. kedd, 08:10
- Találatok: 21555
Frittmann Ezerjó 2011
- Részletek
- Megjelent: 2013. november 11. hétfő, 11:00
- Találatok: 13842
A hét bora !!!
A Nemzeti Borkiválóság Program első fordulójába 670 fehérbor érkezett, ezek közül 236 került a borkiválóság kategóriába, köztük a Frittmann Testvérek Kft. 2011. évi Soltvadkerti Ezerjója.
Ezerjó fahordós 2011
Fahordós érlelésű bor, amelyben az ászokhordóban és a tölgyfahordóban érlelődött legszebb tételek lettek összeválogatva. Vaníliás illatok áradnak belőle, kis almás, mogyorós jegyekkel. Az almasav bontásnak köszönhetően krémes jelleg fedezhető fel benne. A fahordós érlelés szépen kiegészíti az Ezerjó fajtajellegét, lekerekíti a savakat.